De voorbije maanden kreeg het containerpark van Kasterlee geregeld bezoek van nachtelijke dieven. Die gingen er met allerlei nog waardevolle spullen vandoor en richtten ook schade aan. Ondermeer door deuren open te breken.

Een nachtelijke permanentie voorzien was niet haalbaar maar in samenwerking met de politie werd ervoor gekozen om moderne technologie in te schakelen om het containerpark te bewaken.

Die technologie werd vrijdagnamiddag geplaatst. En jawel, vanmorgen rond 4.30u ging het alarm  af. Met behulp van de toezichthouder van het containerpak en de politie kon de inbreker bij de lurven worden gevat. De verdachte werd ter plaatse aangetroffen in een container en kon door de politie gearresteerd worden.

De Procureur des Konings oordeelde dat de betrokkene niet moest worden aangehouden, maar uiteraard zal het team diefstallen van de politieregio Turnhout de zaak verder onderzoeken zodat de verdachte zijn straf niet zal ontlopen.

Burgemeester Ward Kennes: "Door moderne technologische toepassingen kunnen we onze gemeente veiliger maken. Dit gebeurde in het verleden reeds met de ANPR-camera's en nu op het containerpark. Ik ben al lang vragende partij om ook in de strijd tegen sluikstorten meer gebruik te maken van de technologische ontwikkelingen. Kasterlee is een veilige en propere gemeente, maar ik hoop dat we op die manier toch nog meer succes gaan boeken in de strijd tegen misdaad, criminaliteit en vervuiling."